At holde varmen på cyklen

Briketter på tilbud eller billig brænde, det handler om altid at finde de bedste priser på nettet når man skal købe brændsel i træ.I disse kolde tider kan det være rigtigt svært at holde varmen, når man er ude og cykle. Så der gælder ofte om lige at yde den tak ekstra på cyklen, eller at klæde sig varmt på.
Det samme gør sig gældende hjemme i de fleste danske stuer, hvor folk har travlt med at få fat i noget billig brænde eller briketter, til pejsen eller brændeovnen, for at holde kulden ude.

Men hvad er lige de bedste råd til at holde sig varm på en kold vinter dag? Man kan klare det på 3 måder.

1. Den første måde er ved at bevæge sig nok. Når man laver fysik aktivitet brænder man ekstra kalorier af, og mange af disse omsættes til varme, så med mindre det er mange minus grader ude, er det at røre sig en gode måde at få varmen på, det kan evt. være ved at cykle lidt hurtigere.

2. Den anden måde er at klæde sig rigtigt på. Med den rette påklædning fryser man ikke lige meget hvilket vejr der er. Dette gælder hvad enten man er ude eller inde.
Så har vi den 3. måde at holde varmen på nemlig ved at få den rigtige temperatur der hvor man befinder sig. Er man ude og cykle kan dette ikke altid lade sig gøre man sidder man og fryser hjemme i sin stue kan det være en ide at anskaffe en god brændeovn og noget billig brænde eller briketter til at holde temperaturen oppe. Har kan man ofte finde noget rest træ som kan bruges som brænde, man skal blot være opmærksom på at træet ikke er malet eller imprægneret på nogen måde. Ellers er det ofte muligt at finde billig briketter hos mange af de lokale byggecentre som også giver en rigtig god varme når de brændes. Dog er det næsten altid billige hvis man selv har noget gammelt træ liggende der kan bruges til brænde.

Er det mest ude at man fryser kan et ganske almindeligt sæt skiundertøj være en rigtig god måde at holde varmen på, især hvis man rører sig bare en lille smule skal der ret meget til før man begynder at fryse. husk også et par kvalitets handsker og en hue så er man klar til det meste som det danske efterår kaster efter en.

Der er et gammelt ordsprog der siger at hvis dine fødder er kolde, så bør du tage en hat eller hue på. “Når man bliver for varm, tage man den af et stykke tid. Når du får det alt for koldt, på med den igen.”

Det kan også være en god ide med flere lag tøj, luft leder ikke kulde specielt godt, så hvis man har masser af luft i mellem de forskellige stykker tøj, så isolere det faktisk også rigtigt godt.

Husk også handsker eller vanter, især når man cykler, så kommer der masser af luft over fingrene og hænderne, så kan det være en rigtig god ide med handsker, eller kommer man meget hurtigt til at få kolde fingere, og så er der lige pludselig ikke spor behageligt at cykle ude.

Beskyt dine tæer godt, siger de kloge.. Derfor er det vigtigt lige at få et par gode uld sokker på inden man tager ud af døren, for fryser man først fødderne, så vare det ikke længe inden hele kroppen fryser.

Technology for making a home a safer place to live in by Brænde. Alt om bæreseler og cykelstoleVil man være sikker på ikke at fryse, så er det nu ofte rarest blot at sidde med en god bog foran sin brænde ovn, og så på at flammerne langsomt æder ens briketter mens varmen strømmer ud over en. Pas på med ild i hjemmet, den seneste undersøgelse fra USA – Technologies that reduce the risk of fires – viser at der stadig opstår flere og flere brænde i hjemmet, der skyldes brændeovne eller pejse.

Kilder:

This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.