BMX Cykler

BMX cykler til børn og voksneEn BMX cykel eller blot BMX, er navnet på en populær cykel bruges til både afslappende cykelture og til sport. BMX cykler er designet primært til offroad og motocross cykling. “BMX” er den sædvanlige forkortelse for cykel motocross.

Selvom bmx cykler oprindeligt er beregnet til BMX ræs, bliver udtrykket “BMX cykel” nu mest anvendes til at omfatte racercykler, der anvendes til offroad, vert, park, gade, flatland og BMX freestyle discipliner BMX. BMX stellet er lavet af forskellige typer af stål, med hovedsagligt aluminium hvilket ofte er billigere en dem der er lavet af stål. Styret på disse cykler er for det meste chromoly eller højstyrkestål, selvom sidstnævnte er mærkbart tungere med også stærkere.

De fleste freestyle, street og park BMX-cykler er modeller hvor hvert hjul har 36 eger. Racercykel hjul er også normalt 36 eger, men hjul til de mindste ryttere, til tider som unge som tre år, kan de bygges med 18 eller 28 eger. Mere aggressive ryttere kan vælge hjul med en eger optælling af op til 48 eger er dog hub og hjul kombinationer for dette bliver vanskeligt at finde.

BMX racercykel hjul varierer i størrelse, fra 16 “til 26”, med 20 “er den mest populære.

Dirt spring og freestyle cykel hjulstørrelser omfatter 16 “og 18″ for de yngre brugere, 20″ er for de fleste andre ryttere, og et par producenter, herunder Haro og Sunday tilbyder 24” freestyle cykler til højere eller ældre ryttere, der føler trange på en standard 20 “BMX cykel.

BMX cykler startede med at blive produceret i begyndelsen af ​​1970’erne, hvor børnene begyndte at køre deres cykler på grusveje i det sydlige Californien, der hentede de inspiration fra motocross. Størrelsen og tilgængeligheden af ​​Schwinn Sting-Ray gjort det naturligt cykel valg, da de let blev tilpasset til en bedre håndtering og performance. BMX racing var et fænomen, der i midten af ​​1970’erne. 1972 motorcykel racing dokumentarfilm “On Any Sunday” er generelt krediteret med at inspirere bevægelsen nationalt i USA; dens åbning scene viser børnene ridning deres Schwinn Stingrays off-road. Ved midten af ​​dette årti sporten opnåede kritisk masse, og producenter begyndte at skabe cykler designet specielt til sporten.

Først i 1997 blev sporten optaget i den amerikanske Bicycle Association (ABA). I april 1981 blev den internationale BMX Federation grundlagt, og deres første VM blev afholdt i 1982. Siden januar 1993 BMX er blevet integreret i EU Cyklist International (UCI).

MX Freestyle er nu en af ​​de tilbagende begivenheder på den årlige Summer X Games Extreme Sports konkurrence som afholdes i vid udstrækning på begge kyster i USA. Populariteten af sporten er steget på grund af sin relative lethed og tilgængelighed af banernes placeringer.