Nyt tag på dit cykel skur

untitledSer taget på dit gamle cykel skur slidt og brugt ud? Så kan det måske være en rigtig god ide at få lagt et nyt tag. Normalt er det at få lagt et nyt tag jo en ret dyr fornøjelse. Priserne på et kvalitets tegltag, skiftertag, eternittag og den slags er jo normalt tårnhøje, og kan nemt løbe op i 2-300.000 kroner. Heldigvis er prisen for et tag til et cykelskur jo en helt anden. For det første fordi der skal bruges betydelig færre materialer. Derudover er det sjældent nødvendigt at leje og opstille stillads, samt arbejdstiden er jo meget mindre.
Men hvad kræver det for at ligge et nyt tag på sit cykel skur? Det prøver vi at se lidt nærmere på her i artiklen.

Valg af materialer

Noget af det første man skal gøre, er at beslutte sig for hvilket materiale der skal bruges. Ønsker man at holde prisen helt i bund, så kan købe nogle bølgeplader i klar plast til omkring 30 kroner per m2. Det er jo en pris hvor alle kan være med. Derudover kommer så omkring 300 kroner i montage skruer og monteringsskiver. Så for under 1.000 kroner har du alt du skal bruge for at få lagt et nyt tag på dit cykelskur. Vil man have noget som er en smule mere elegant, så kunne man vælge sortglaseret tegl til en pris på omkring 500 kroner per m2, eller de klassiske teglsten til omkring 300 kroner per m2. Så ved et projekt som dette, er det ikke materielle prisen, som bør holde en tilbage.

Gør det selv eller lej en prof

Det næste problem, er så hvem der skal udføre opgaven. At ligge et tag på et cykel skur, kræver ikke de store færdigheder, så har man blot en smule snilde, er det noget som langt de fleste kan klare. Da man ikke er oppe i en særlig stor højde, så kan det meste af arbejdet udføres på et rulle stillads eller en almindelige stige.
Er man der imod typen med 10 tommelfinger som ikke kan slå et søm i, uden at knække hammeren, så kan man overveje at leje en professionel tømrer til jobbet. Et tag som dette vil han typisk kunne ligge på omkring 2 timer, så vi snakker her en arbejdsløn på maks 1.000-1.300 kroner. Bor man i Jylland, kan man ofte spare momsen imod et par kolde øl, mens jobbet udføres. Her er et eksempel på et nyt tag udført af en prof.

Vedligeholdelse

Vælger man den helt billige løsning med et gennemsnitligt plastik tag, så bør man være forberedt på at der kan være en del arbejde med vedligeholdelse. Ulempen ved denne tagtype, er at man hurtigt ser alger, grene og blade som samler sig på taget. Et tegltag i god kvalitet, kræver derimod noget mindre vedligeholdelse, og da det område taget skal ligges på ofte er ret lille, så kan det være en god ide, ikke at spare penge på materialer og så i stedet for overveje at udføre arbejdet selv. På den måde kan du få et nyt tag, som både er pænt men også samtidigt temmelig billigt.

Eksempel på et nyt tag på sit cykelskur - it's time to replace your roof


This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.